TENNEVOLL: Etter en evaluering med frivillige og organisasjoner samt en politisk behandling i levekårsutvalget, går det mot å flytte vekka tilbake til slutten av juni.

- Det er stor enighet om å flytte den tilbake til slutten av juni fra neste år etter et forsøk med å legge arrangementet til skolestarten i august i år. Dette var det ikke særlig stor begeistring for, og nå har vi prøvd, sier leder av årets kulturuke, Kolbjørn Sjøseth ved Lavangen Frivilligsentral.

Lite folk

Evalueringen konkluderte med at det kom vesentlig færre folk til arrangementene og frivillige var i utgangspunktet lunkne til å skulle ha den i august.

Skriftlige innspill fra barnehage og skole meldte at det var vanskelig med kulturuka samtidig med starten av et nytt barnehage- og skoleår. Konfirmasjonstreffet på våren kom heller ikke med på årets kulturuke.

- Folk planlegger ferien i god tid og mange som bor utenfor Lavangen, legger den til tida rundt vekka. Disse mistet vi i år og det ble også kollisjon med blant annet Bardumartnan. Skoleungene blir mer engasjerte når vekka foregår i juni og ved å ha den mellom 19. og 25. juni kan vi få til en felles St. Hans- feiring ved båthavna. Et arrangement som pleier å trekke mye folk, sier Sjøseth.

For lag og foreninger passer det best å avvikle den før ferien.

Idemyldring

– Allerede under evalueringen kom det opp flere innspill som å samle seg rundt et større felles arrangement for eksempel et Lavangsspell, enten som en revy eller et skuespill. Sist vi arrangerte dette, engasjerte det mye folk og det ble mange artige opplevelser, forteller Sjøseth.

Under idemyldringen kom det fram at flere savnet en sykkeldag, konfirmasjonstreffet skal inkluderes, flere kulturinnslag ønskes, særlig i ukedagene og kurs i håndverk og dans står på ønskelista.

- Vi skal ha møter om neste års kulturuke og ønsker nye ideer velkommen, sier Kolbjørn Sjøseth.