– Jeg er så utrolig fornøyd og stolt over hva jeg har fått til, sier Krogseng til Folkebladet fredag.

Torsdag kveld kjempet målselvingen i finalen i det svenske kakeprogrammet «Det Stora Tårtslaget». Programmet er Skandinavias største og mest sette bakeprogram og har fokus på design og utseende på kaken.

Finalen

I motsetning til de foregående episodene var temaet i finalen helt fritt og deltakerne kunne selv velge hva de ville bake. Krogseng forteller at han var så overbevist om at han skulle reise hjem i semifinalen, at han ikke hadde planlagt noen finalekake. Dermed ble tiden knapp.

- Finalekaken kokte jeg sammen på knappe to timer, og fortsatt var ikke all planleggingen klart. Så jeg gjorde mye av ren kreativitet der og da under innspillingen, forteller han.

Mens svenske Jennie Lindberg stakk av med seieren, holdt Krogsengs kake i massevis til andreplass.

Krogsengs finalekake var på fem etasjer, med en vaniljebunn med jordbær, sitronkrem og pistasjnøtter.

– Det er mye arbeid i en så stor kake. Og det er ikke lett å få alt til å stå stødig oppå hverandre, sier han.

- Stolt

Han er godt fornøyd med nest beste plassering i konkurransen.

– Jeg reiste til Stockholm for snart seks måneder siden, med en sparsommelig pakket koffert. For jeg trodde ikke at jeg kom til å behøve og være der så lenge for jeg kunne jo umulig klare å matche opp med de andre, sier Krogseng, og legger til at han alltid har vært litt ydmyk av seg og aldri helt hatt troen på at han kunne klare noe som var utenfor komfortsonen.

- Det har jeg nå sluttet med. Og jeg vil si til alle andre også, som ikke tror på seg selv, at det er utrolig hva man faktisk kan klare om man bare gjør det. Å være stolt over seg selv er en fantastisk følelse, og ikke minst en viktig følelse.

Krogseng tar bare en liten pause fra TV-skjermen, for allerede 2. april er han tilbake men da på norsk TV. Da skal han delta i Kakekrigen på kanal FEM, som har premiere 2. april.

- I Kakekrigen er det et helt annet konsept, hvor vi har mye kortere tid på 90 minutter. Slik at det man leverer er jo ikke samme standarden som i Tårtslaget. Det er veldig stressende, og her får man virkelig sett en stresset Kent, ler Krogseng.

Kent Myklevold Krogseng fra Målselv laget en finalekake som var på fem etasjer, med en vaniljebunn med jordbær, sitronkrem og pistasjnøtter. Foto: Alaska Productions
Denne flotte kaken laget Krogseng sammen med Jennie Lindberg i en tidligere episode av Tårtslaget. Den er inspirert av en søppeldynge. Foto: Alaska Productions
Denne høye kaken laget Krogseng basert på eventyret «Jack og bønnestengelen». Foto: Alaska Productions