10. november kommer Riksteateret til Kulturhuset på Finnsnes for å vise teaterforestillingen «Ved målet».

«Forestillingen er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter komme rpå besøk, slår mønsteret sprekker», heter det i pressemeldingen fra Kulturhuset.

– Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll i pressemeldingen.

Hun har hovedrollen i stykket sammen medJosefine Frida, kjent som Nora i Skam, og Karl-Vidar Lende fra filmen «Krigsseileren».

Regissør er Johannes Holmen Dahl som er blant dagens mest ettertraktede teaterregisører. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre, blant annet «Tid for glede» på Det Norske Teatret og «Hamlet» på Nationaltheatret.

– «Ved målet» stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Holmen Dahl i pressemeldingen.