Cover Foto: Pressefoto

Når undertegnede skulle anmelde den forrige skiva til Banaan, ble den beskrevet som «ekstraordinær» og «noe helt utenom det vanlige». Den nye utgivelsen er intet annerledes.

Eller jo, det er én ting som skiller den fra forrige; denne er mye bedre.

«Side Quest One», som titulerer det musikalske verket, inneholder 5 lekre spor som passer utmerket for sene sommerkvelder med sola i ansiktet og gode venner, enten det er i bilen,- på hytta,- eller rett og slett i sofakroken. Konseptet er løftet 10 hakk, spesielt merkverdig er det med trommesettet som er koblet på; men det gode, gamle Banaan-preget er fortsatt ved sin eksistens.

Albumet er fullt av sommerlige toner som gir samme kribling på tunga slik ei nyåpna solo ville gjort, og åpnes med en skatt, som heter akkurat det, nemlig «Treasure». Den introduserer deg med forhåpninger og leder deg til en verden hvor byggesteinene er legoklosser og «Mario-carts-biler» suser forbi.

Videre går vi til spor nummer to, «Fruity», som er en frisk og fruktig drill av lyd som borer inn i øregangen din og levner små gullkrystaller med tiltalende lydelementer. Med tøffe overganger og stilige effekter blir man av neste låt, «Retardando», tatt med på en seiltur gjennom elvedaler og tuneller av gull og edelstein, og deretter sendt videre til et følelsesmessig stabilt ustabilt univers av lyd i låt nummer fire, «Free The Slaves».

Og så kan man til slutt lene seg på koselige «You Can’t Fly», som avslutter de skrå bredder med lette og luftige godlyder som jo vil passe godt for de fleste. En ting er i alle fall sikkert; følelsen man sitter igjen med når stykket kommer til stykket er alt annet enn at man ikke kan fly. Låta, og albumet, tar deg nemlig til topps og får vingene til å flagre.

Skiva er bare god. Teknisk, melodisk og følelsesmessig. Ta den med deg i sommer – og ellers!