Første gang sanitetsforeningen på Grasmyr arrangerte Damenes Aften var i fjor.

– Da kom det 67 damer, men det er klart at vi kunne ønsket at flere kom. Det overskuddet vi måtte få av dette arrangementet går jo til gode formål, mennesker og viktige prosjekter som trenger det. Blant annet medisinsk forskning, forklarer Edel Hanssen, som er sekretær i Grasmyr Sanitetsforening. Hun forteller at også damene i arrangørsanitetforeningen betalte inngangsbillett for på den måten å få inn mer midler.

Sanitetsforeningen har per i dag 40 medlemmer, som møtes hver tredje uke i Grasmyr Grendehus.

– Vi er en av i alt tre sanitetsforeninger i Lenvik. Foruten oss er det en sanitetsforeningen på Gibostad og en i Aglapsvik. Noen medlemmer fra disse sanitetsforeningene dukker nok også opp på årets Damenes Aften, tipper nestleder Gunn-Karin Nordli.

Foredrag

– Hva skjer på Damenes Aften?

– I år som i fjor skal det blant annet være foredrag. Denne gangen får vi besøk av Tanja Omvik fra Norske Kvinners Sanitetsforening sentralt. Hun skal blant annet snakke om det hjelpearbeidet sanitetsforeningen driver. I tillegg kommer Annabell Stefanussen, som kanskje er mest kjent for bloggen Fredsarbeid i Heimen. Også hun en svært dyktig foredragsholder, svarer Nordli.

Men Damenes Aften skal også være mer enn formidling av informasjon.

– Det skal være noen kulturinnslag i form av musikk, men noen dans i den forstand har vi ikke. Akkurat hvem som skal opptre i år er noe vi fortsatt jobber med, men disse innslagene skal være på plass til fredag 7. september, forsikrer Edel Hanssen.

– Hva med bevertning?

– Denne gang serverer vi ost og kjeks og et stort kakebord med godsaker som våre medlemmer har laget selv. Dette er noe man får på inngangsbilletten, mens det i tillegg er adgang til å kjøpe øl og vin.

Man har også åresalg med det duoen beskriver som gode premiere. Premier trekkes også på inngangsbilletten.

Sosialt

– Dette skal jo først og fremst være en hyggelig sammenkomst der det er lagt til rette for at man skal kunne gå fra bord til bord og snakke med hverandre og bli kjent med hverandre.

– Dere ønsker dere kanskje flere medlemmer?

– Ja, ikke minst yngre krefter. Vi som holder på med dette lurer jo litt på hva som skjer etter vår generasjon. Om den yngre garde er interessert i å fortsette det nyttige arbeidet som sanitetsforeninger driver. Det er en annen tid nå enn før.

Grasmyr Grendehus er utstyrt med et ganske stort og velutstyrt kjøkken. Foto: Reidar Ingebrigtsen