Torsdagsklubben holder til i Finnsnes kirke hver torsdag, tilbudet er for barn og ungdom opp til tyve, og når sesongen nå avsluttes, gjøres det skikkelig, forteller Geoffrey Fagerli, menighetsarbeider i Lenvik menighet.

– Denne torsdagen er alle ungdommer velkomne, og her får du oppleve alle mulige sjangre: Hiphop, rap, country – det blir en skikkelig musikalsk kveld. Og det beste: Alt er faktisk gratis – både musikkopplevelsen og grillmaten, smiler han.

Nettverk

På plakaten denne torsdagskvelden står Christina Sørensen, Regine Bjørn og Therese Minde Fyhn, Anna-Marie Godtlibsen, Jeremiah Mickson og Fredrik Stangnes. For noen år siden deltok Fagerli og Hanne Dahlberg på Norske Talenter på TV2 sammen med Stangnes. Når Fagerli nå som menighetsarbeider har arbeidet for å sette sammen et lokalt og nasjonalt artistgalleri til en slik kveld, er det nettopp sitt eget nettverk han har benyttet seg av.

Fredrik Stangnes er siden blitt kjent fra NRKs dokumentarserie «Jeg mot meg». Det viktige arbeidet hans – blant annet gjennom TV-serien – for å rette oppmerksomheten mot og bygge ned fordommer mot psykiske lidelser gjorde at han i 2016 mottok Tabuprisen av Rådet for psykisk helse.

Hvert år

Men å samle en håndfull yngre kulturutøvere er ikke enkelt når de fleste enten studerer eller går på skole et annet sted i landet:

– Jeg prøvde å gjøre noe lignende litt tidligere, men det skal litt til for at alt klaffer, ler Fagerli.

– Men nå er vi skikkelig fornøyd med de artistene som vi får hit til kirken. Mange har hjulpet til – og vi har fått støtte fra Ungdommens Kulturråd, føyer han til.

Torsdagsklubben er et kjærkomment tilbud til mange ungdommer og samler ukentlig besøkende fra både Finnsnes og nærområdet. Da står både bordtennis og andre sosiale aktiviteter på programmet.

– Nå håper vi at denne konsertkvelden kan bli et ungdomsarrangement som vi kan ha hvert år.

– Da er planen å arbeide med å få enda flere artister hit, sier Fagerli.

Therese Minde Fyhn. Foto: Rune Ottarsen