DANSENE VAR IKKE helt synkron, og sangene bød på litt trål i trompeten, men hva gjør vel det. Botnrussens tradisjonelle revy var mer en god nok fredagsunderholdning.

Folkebladet-TV: Se videoklipp fra helgas russerevy

MED DEN fengende tittelen ”I kveld med Botn” og et studio på scenen mange tv-program hadde misunnet dem, bygde det seg opp en hvis spenning til hva russen hadde å by på. Det startet med et klart preg av suksessprogrammet ”I kveld med Ylvis”, men en heidundrende åpning mistet litt av den berømte røde tråden underveis.

BOTNRUSSEN HADDE så visst mange humoristiske innslag som fikk latteren til å sitte løst i salen, men man sitter litt med den følelsen at de helt store øyeblikkene manglet. Farmen-tolkingen med skolens lærere i spissen må riktignok sies å være et av de bedre innslagene undertegnede har opplevd på en russerevy, og parodien av bonden Svein Johnsen som ble pågrepet av politiet helt i starten av showet skrudde ikke forventningene noe lavere.

REVYEN VARTE bare en knapp time. En god time riktignok, men med den relativt lave tidsbruken vil jeg igjen påpeke at russen kunne tatt seg bedre tid mellom innslagene. Men de fant tid til den tradisjonelle kåringen av årets lærer. Gøran Johansen var det som fikk den prestisjefulle prisen i år i konkurranse med Grethe Hansen og Rune Sørgjerd. Gode kandidater, og en verdig vinner.

DET ER IKKE enkelt å lage et slikt show, noe undertegnede selv kan skrive under på, men kreative hjerner har satt sammen en god miks av dans, sketsj og sang, selv om sistenevnte ting var av noe variabel kvalitet. Kort lengde og noen innslag som ikke ga helt mening trekker ned, men alt i alt var det en godt gjennomført revy. Publikum lo, og deltakerne selv så ut til å kose seg i rampelyset. En sterk firer.

Showet spilles lørdag kveld også.

Anmeldt av Jonas Johnsen og Knut Løkse Nilssen