Det er 27 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum som står bak navnet TIX. Den karakteristiske figuren med pels, solbriller og pannebånd startet sin karriere med å produsere russelåter.

Med et øre for melodier som er helt utenom det vanlige, har låtene hans de senere årene blitt allemannseie, og karakteren TIX det samme. Det er derfor en svært fornøyd artistansvarlig for Finnsnes i Fest som nå kan offentliggjøre at den populære artisten nå tar turen tilbake til Finnsnes.

– Vi er veldig glad over å kunne ønske selveste TIX velkommen tilbake til Finnsnes og festivalen vår, sier artistansvarlig i Finnsnes i Fest, Krister Viken.

Når TIX holdt konsert under festivalen i 2019 skulle det hele vare i 45 minutter. Men Viken forteller at Norges største popstjerne ikke ga seg før det hadde gått halvannen time.

– For å si det mildt, så var det god stemning og glade mennesker som fikk oppleve TIX i storform. Det var en konsert for minneboka.

– TIX er en raus person, og tok seg god tid til å treffe ungdommer før han gikk på scenen. Han delte med sine fans mer enn gjerne om seg selv og sin oppvekst og utfordringer, forteller Viken.

Finnsnes i Fest arrangeres fra torsdag 28. juli til lørdag 30. juli. Konserter blir det fredag og lørdag med lokale, nasjonale og kanskje internasjonale artister, fortalte Viken til Folkebladet i desember.

TIX er den andre artisten som slippes til festivalen. Konserten skal være lørdag i festuka, men eksakt tidspunkt er enda ikke satt. Før jul slapp Finnsnes i Fest nyheten om at Marcus & Martinus kommer til festivalen.