Hugo Nordnes, innehaver av Hugos Pub, hvor Finnsnes-Bluesen arrangeres 7. og 8. september, kan med rette være stolt over å ha booket Not- odden-bandet. Bare i løpet av noen hektiske sommeruker har Reloaded Norways renommé nådd både Europa og USA.

– De ligger virkelig i startgropa for noe stort innenfor bluesmiljøet, og det er utrolig artig at vi får et slikt celebert besøk til Finnsnes. I bluesmiljøet har ryktet begynt å gå, og flere – blant annet fra andre bluesklubber – har allerede bestilt hotellrom til denne helgen i september, forteller Nordnes.

Rockabilly

Til sammen er det fire-fem band som skal stå på scenen denne helgen. De neste grupp-ene – deriblant et større internasjonalt navn – slippes senere. Desto heftigere forventes det at jammen blir – hvor faktisk hele bluesfestivalens line up vil delta, forteller Nordnes.

– Det er også verdt å merke seg at selv om dette er en blues-festival, bryter vi opp med en del rockabilly – og der får vi også et eget band, føyer han til.

Lucille

Det er andre året Nordnes kjører Finnsnes-Bluesen, en musikkfestival som åpner dørene når sommersesongen er unnagjort, på en tid av året når publikummet gjerne finner veien inn i konsert- salen igjen. I fjor var det rundt fem hundre gjester innom i løpet av helgen, og Finnsnes-Bluesen fikk blant annet omtale i norske Blues News. I vinter ble dessuten Lucille – Midt-Troms rock- og bluesklubb stiftet. Også det har betydd mye for musikk- og bluesmiljøet i midtfylket, påpeker Nordnes.

– Det er merkbart større blues-interesse etter at Lucille ble etablert, og med de bandene som nå ventes til Finnsnes, regner vi med fullt hus.

– Med de tilbakemeldingene som er kommet, venter vi folk fra hele området til Finnsnes-Bluesen, også fra de andre bluesklubbene i Tromsø og i Nordland. Derfor tenker vi også å kjøre forhåndssalg og legge opp til muligheter for overnatting og hotellpakker.

The Voice

Denne våren har Reloaded Norway virkelig vært mye fremme i mediabildet. I mai var de ukas artist i NRK Nordland, og i juni ble bandet promotert av en Nederlandsk radiovert som mente det fortjente en plass ute i den store verden. Siden da er Reloaded Norway blitt spilt på en rekke radiokanaler i England, Skottland, USA, Canada, Nederland, Tyskland, Belgia, Kroatia, New Zealand, Australia, Spania, Kypros og Norge. Bandet er blitt nummer fire på topp 20-listen i Pennsylvania; nummer 23 på topp 40-listen til IBBA over de mest spilte album i England – og nummer seks på topp 40-listen over de mest spilte album i Maine i USA.

Bandets debutalbum I’m Freakin’ Reloaded ble utgitt i 2013, og i år kom My Longest Mile, hvor materialet er skrevet av vokalist Heidi Blåsmo. I 2012 ble hun plukket ut av A-has Magne Furuholmen til å represen-tere hans team i The Voice 2012.

Gleder seg

I musikkpressen er Blåsmo blitt sammenlignet med både Mahalia Jackson, Tina Turner og Beth Hart.

– Heidi har bodd en del år i Bjerkvik. Det er mange som nå gleder seg over hun kommer nordover igjen, smiler Hugo Nordnes.