Forestillingene er på Mellembygd samfunnshus lørdag 3. mars. Der er det begrenset med publikumsplasser, og derfor settes det opp to forestillinger samme dag, opplyses det i pressemeldingen. Daglig leder i Kalottspel, Nina Fjeldet, håper publikum nytter anledningen.

– Dette blir en unik mulighet til å oppleve guttene i Kartellet i samla flokk, og vi vet det kommer til å bli en opplevelse. Ingen forestillinger med dem er like, og både danserne og musikerne gleder seg veldig. Og det er foreløpig billetter igjen!

Kartellet vant kulturpris - les saken her.

Sanselig opplevelse

Dansekompaniet Kartellet har etter hvert blitt et kjent fenomen for mange. Det hele startet under Kalottspel i 2012 da forestillingen med nettopp det eponyme navnet «Kartellet» hadde premiere. Publikum fikk bli med inn i en sanselig opplevelse, et fysisk samarbeid mellom fem dansende menn som kjemper om makten og utfordrer hverande, men som også viser ømhet og nærhet.

Forestillingen rørte publikum, og siden har den blitt vist over 50 ganger på festivaler og scener over hele Norden. Kartellet selv har vokst til å bli et selvstendig dansekompani med flere helaftens danseforestillinger på repertoaret.

I begynnelsen av februar var Kartellet for øvrig i Trondheim på Rockheim. Her gjorde de to utsolgte forestillinger, og fikk etter arrangørenes utsagn danse seg skikkelig varme til de skal til pers på hjemmebane.

Hjemmebane

Og at Kartellet denne helgen er på hjemmebane i Målselv, er ingen underdrivelse:

Nils Ole Foshaug, bygdas ordfører, har selskap av Lars Frihetsli fra Dividalen og Inge Martin Helgesen fra Rundhaug. Videre dansere er Sigurd Johan Heide Ådne R. G. Kolbjørnshus.

Musikken er spesialkomponert av Mariann Torset fra Rundhaug. Koreograf er Sigurd Johan Heide, mens forestillingens musikere er Mariann Torset på trøorgel og Julie Alapnes på fele. Terje Foshaug har vært produsent for forestillingen.