– Det er ikke hverdagskost å oppleve musikk i verdensklasse fra scenen i Istindportalen, sa generalmajor Rune Jakobsen da han takket Forsvarets Musikkorps Nord-Norge med dirigent Hannu Koivula og solistene Lina Johnson og Audun Iversen for deres prestasjoner under Nyttårskonserten i Istindportalen torsdag kveld.

Hærstaben flytta til Heggelia høsten 2009 og på nyåret 2010 inviterte generalinspektøren for Hæren til den første nyttårskonserten. Da, som alle ganger siden, med Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Den første gangen var det med Sissel Kyrkjebø som solist.

– Jeg gleder meg som et lite barn. Forsvarets musikkorps Nord-Norge er bare fenomenale og med de verdensberømte solistene vi har, må det bare bli en opplevelse. Dette er et møte mellom de militære og de sivile i området, et møte som jeg håper vil føre til et fortsatt godt samarbeid. Det er vår måte å prøve å si takk til et lokalsamfunn som på en robust og gjestfri måte tar imot oss her. Jeg har selv spilt tuba og for en del år siden var jeg faktisk med i Øverbygd musikkorps, så jeg må tilstå at av og til når jeg hører Forsvarets Musikkorps så tenker den game tubaisten at tenk om. Gledelig er det også at det er fullt hus, sa generalinspektøren for Hæren, generalmajor Rune Jakobsen, til Folkebladet før konserten.

Før konserten var det en liten mottagelse i foajeen i Istindportalen, hvor de sivile og militære gjestene fikk noe å drikke og noe å bite i. Kari H. Slaattelid, Arild Braathen, Roar Sollied og Stig-Magne Hagen gledet seg stort til konserten og spesielt til å få høre barytoner Audun Iversen.

Konserten åpnet med overtyre fra Maskerade av Karl Nielsen, og så fikk man møte barytoner med Audun Iversen fra Harstad, i Largo al factotun fra Rossinis Barberen i Sevilla. Og da var lista lagt, fra da av gikk det bare oppover. I januar og februar i fjor sang Iversen på Royal Opera House i London, i mai og juni på det kongelige Teater i København, i august på Opera Hedeland og så var det Lyric Opera i Chicago. Og nå i Istindportalen i Heggelia!

I det neste nummeret fikk man møte hans partner, Lina Johnson fra Austervoll i Hordaland. I likhet med Audun har hun reist rundt på operascener verden over de siste årene og klatret sterkt på operascener i Norden. Nå er hun i gang med Rosina i Barberen i Sevilla på Den Norske Opera, og det var nettopp den man fikk høre. Etter Verdis overtyre fra Skjebnens makt og Gildas arie fra Verdis Rigoletto, fikk man gleden av å høre paret sammen i Verdis Figlio mio padre. Herlig! Mot slutten ble det både Chess og Phantom of the Opera og publikum klappet og klappet.

Champagnegaloppen av H. C. Lumbye skulle være siste nummer, men til tross for blomsterutdeling og avtakking, publikum gav seg ikke og de fikk da også sin belønning. Radetski marsj som ekstranummer!

En utrolig herlig musikalsk opplevelse.