FINNSNES: Det var Sparebank 1 Nord-Norge som stod for utdelinga av den ene prisen, kulturprisen for 2016. Selve Beslutninga om prisutdelinga er det Lenvik formannskap som har stått for, men Øyvind Søreng stilte fra Sparebank 1 Nord-Norge tok seg av selve utdelinga av diplom, blomster og sjekk på 10.000 kroner.

– Svein Arild har en unik evne til å få folk rundt seg til å føle seg god, Han stiller opp på konserter utenom arbeid, og det er aldri nei i hans munn, leste Søreng opp fra begrunnelsen.

Musikk og kunst

I begrunnelsen ble det Berntsens aktive bidrag for å drive frem både musikk og kunst nevnt, men også hans brennende samfunnsengasjement.

Han omtalte Berntsen som et initiativrikt og handlekraftig menneske, som byr av seg selv til glede for andre.

– Mennesker som Svein Arild beriker vårt samfunn, konstaterte Søreng før han delte ut prisen.

Berntsen sjøl satte stor pris på prisen.

– Dette er en fin oppmuntrin, som gir stor inspirasjon videre, takket han.

Pris til ungdom

Det var ytterligere en pris som ble delt ut i kommunestyret torsdag, nemlig Lenvik kommunes egen kulturpris. Utdelinga ble også av det humoristiske slaget, dette da det var Rimfrosts Jeanette Solbakken - i skikkelse av rivjernet Hulda Nystøen, som stod for utdelinga. Hun fikk æren av å dele ut diplom, blomster og sjekk på 10.000 kroner til bandet «How to kiss a frog».

– Det er så flotte og unge «vækje» med talenter som inspirerer voksne, ungdommer og oss gamle, og fortjener en riktig stor utmerkelse. Vel og merke er to av dem fra Sørreisa, men det «skjit vi i», sa prisutdeleren med glimt i øyet.

Søstrene Maria og Dina Bråthen i «How to kiss a frog» kommer fra Sørreisa, mens de to andre medlemmene, Maja og Ida Sørgjerd – som også er søstre, kommer fra Rossfjord. Bandet takket veldig for prisen.

– Dette er stort for oss, og selv om to av oss er fra Sørreisa, så har Lenvik kommune tatt oss kjempegodt imot. Kommunen har virkelig gjort en innsats for bandet, og det er vi utrolig takknemlige for.

Svein Arild Berntsen (t.v.) mottok kulturprisen for 2016 i Lenvik. Øyvind Søreng fra Sparebank 1 Nord-Norge sto for utdelinga. Foto: Maria Holm Simonsen