REVYGRUPPA TIL UL Daggry har holdt på siden 1999 og blir bare bedre og bedre. Fredag og lørdag kjørte de årets revy på grendehuset Vonheim i Salangsdalen. - Vi hadde tatt sikte på en 130 –140 tilskuere og så kom det omkring 200. Og de kom minst en halv time før det hele starta for å sikre seg en plass. Vi måtte rigge ned deler av kafeen og bære stoler på harde livet for å få plass til alle, forteller en meget fornøyd presseansvarlig Synne Heggås.

ÅRETS REVY hadde fått tittelen ”Hunting high and low” og bestod av 20 nummer hvor 16 aktører på scenen gav liv til et drøss ulike karakterer, den ene galere enn den andre. Det hele startet med at revysjef Silje Krogstad ønsket velkommen, og så fikk man hele gjengen inn på scenen til en velkomstsang. Etter det gikk det slag i slag, fra det ene nummeret til det andre uten noen pause i mellom eller introduksjon av en konferansier.

EN GODT voksen herre ble oppringt av en avis hvor en kvinnelig journalist lurte på om han kunne være med på 20 kjappe. Hadde det vært for 30–40 år siden kunne han nok det, men i dag var det nok noen begrensninger, var svaret. Han kunne ikke tenke seg å bo andre steder enn der han bodde og det beste man kunne gjøre en lørdagskveld var å kose seg i stressless en med konjakk, var noen av svarene hans.

FORSVARET omorganiserer og skal kvitte seg med rengjørerne og hyre inn firmaer. En kaptein som testa ut dagens fast ansatte kom ikke helt heldig fra det. Etter at en PC havna i vaskebøtta forkynte det aktuelle invandrerfirmaet at her ville de ikke jobbe, fordi det var en svinesti. Og svin kunne de ikke ha noe med å gjøre.

KOMMUNESAMMENSLÅING fikk man i flere varianter. Den første var at man hadde delt Bardu i fire kommuner, og Salangsdalen var nå egen kommune og de var imot det meste, både EU, FN, Staten og kongehuset og meget skeptisk til utlendinger fra Sørdalen og andre skumle steder.

MAN HADDE funnet det nødvendig å opprette støttegruppe for nervøse politikere i Bardu og det var flere fobier ute og gikk. Tidligere ordfører Arne Nystad tålte ikke ordet grendeskole, nåværende ordfører tålte ikke ordet Ap mens en herre fra Frp var imot det meste. De hadde det heller ille sammen.

SÅ VAR DET en som skulle på fisketur og tok kontakt med en med scooter, som var godt hyra med hjelm og solbriller. Etter å ha lurt seg til tillatelse til kjøring og fisking, var det bare en ting som stod igjen, å lure kjerringa. Midt oppi dette viste det seg at scooterkjøreren nettopp var kjerringa.

BESØK PÅ Bardu tannklinikk var heller frustrerende, der hadde de ikke time før i 2018. Pasientbehandlingen man ble vitne til inspirerte ikke akkurat til noe besøk i det hele tatt.

ELGJAKT i Polar Park var selvfølgelig behandlet og mens to elgjegere beklager seg syngende om hvor vanskelig de hadde det, dukka det opptil flere ganger en elg innenfor et gjerde som meddelte at ”de hadde kuka det te”.

DE HERRER som har vært på salg med sin elskede kjente seg godt igjen i neste sketsj, hvor mor skulle ha alt, for da sparte de så mye fordi det var så billig. Det hele endte dog med at han far i huset fikk henne med på polet for å handle for alle de pengene de kunne ha spart!

ÅRSMØTET I strikkeklubben Skravla behandla også kommunesammenslåing, og de mente man hadde slått sammen de som kunne slås sammen, selv om det var en tid siden de selv var veldig aktive på sammenslåing. En av de skrøt av hun var god i handarbeid, men fikk rask tilbakemelding fra de andre om at det var ikke det gubben hennes sa. Tvert i mot klaga han på over at han måtte gjøre alt handarbeidet selv.

SAMMENSLÅING av Bardu og Målselv ble også behandla som et bryllup, de herr Bardu skulle gifte seg med frøken Målselv. Det var noe problematisk, da herr Bardu fantes i flere forskjellige utgaver som ikke kunnen bli enig med seg selv om man skulle si ja eller ikke. Det endte med giftemål. Avslutningssangen gikk selvsagt med fynd og klem, godt hjulpet av supermannen.

Spørsmål: Hjemmeværende gubbe, Alf Magne Jensen, fikk en del kjappe spørsmål fra en journalist
Elgen: Elgen, Bjørn Haakset, i Polar Zoo mente jegerne hadde tabbet seg ut. Alle foto: Birger Caspersen
Alle: Hele revygjengen hilser publikum.