EP-ANMELDELSE: ”Hei, det her e meg”, synger Christer Mørkved i åpningslinjen på ”Eg og du”, EP-ens siste låt. Rekkefølgen på den fem spor lange utgivelsen er velkomponert og godt balansert, men den litt sørgmodige pianoballaden som avslutter EP-en, kunne like gjerne ha stått som overskrift på hele verket. Det er Mørkveds første EP-utgivelse — og ikke minst: en god presentasjon av hva han kan og vil som artist.

EP Nordlyset danser, både musikalsk og på coveret av Christer Mørkveds utgivelse.

ÅPNINGSLÅTEN

, ”Svar meg no”, er elegant og smygende i sin musikalske drakt, sjangermessig innenfor viserock og visepop, også med referanser til soul. Tittelen er dobbelt treffende og refererer til en velkjent episode i de fleste familieliv: En — antagelig — tenåring kommer hjem og møtes med de sedvanlige spørsmål, og man aner så godt konversasjonen og motspørsmålene som kommer. Historien er universell og vittig gjenfortalt, også med en poengtert sluttlinje som trekker den veslevoksne godt ned på jorda.

”NORDLYSET danser” er EP-ens metafor, en låt om himmeldansen i mørketiden, der nordlyset både formidler og trøster til den som makter å løfte hodet i vinterkulda. Låten er utgivelsens kanskje mest følelsesladede, og kanskje også den der teksten føles mest moden.

”UNIVERSET turer frem” er en låt du umiddelbart får lyst til å spille på nytt, for den sparker virkelig i fra. Den kjappe rockelåten har dessuten både hooks og et par rolige breaks som løser opp tempoet og gjør at dynamikken bevares. Men med bakgrunn i låtens tema, rovdriften på jordkloden vår, føles tempoet som et ubehagelig ritt mot undergangen, akkompagnert av en rytmegitar som høres ut som et maskineri som har løpt løpsk.

”HAR DU på deg ei maska for å beskytte deg mot meg”, spør Mørkved i ”Sei kem du e” etter at et behagelig el-piano har slått an grooven. Den bluesy låten er kanskje EP-ens mest melodiøse og melodimessig den mest interessante.

DA ER DET Mørkveds ”åpningslinje” som egentlig avslutter EP-en i ”Eg og du”, den tradisjonelle kjærlighetslåten om det evig forgjengelige.

PÅ ALLE LÅTENE ligger Mørkveds vokal langt fremme i produksjonen. Den er tørr, og den er nær, og den føles ekte. Fem låter viser frem nesten like mange sider av han som artist — og det er all grunn til å glede seg til mer.