BRØSTADBOTN: Dermed er spennvidden godt ivaretatt for den som ønsker å få oppleve både pop og klassisk musikk i ny innpakning:

Gutta Boys består av Atle Sponberg og Knut Erik Sundquist, og ved bruk av en god porsjon humor og selvironi — på egne og musikkens vegne — får de to strykerne musikkhistorien til å fremstå i et helt nytt lys, forklarer kulturskolerektor Anna Starr:

— Denne populære produksjonen har vi ønsket oss til Brøstadbotn i flere år, og endelig kommer de til bygda.

— Der kan vi love både latter og låter i massevis, sier hun.

Stand up

Sponberg er en etablert norsk fiolinist, blant annet kjent for tolkning av tango. Han arbeider som konsertmester i Kringkastingsorkestret, hvor han i 2006 ble årets utøver. Sundquist er ansatt i Kultur i Troms og etterspurt i inn- og utland som kammermusiker og solist. I den senere tid er han også kjent som en improviserende ”stand up-bassist”. I samspill med Sponberg blir musikkhistorien fra gregoriansk sang til Lady Gaga gjort på 40 minutter.

— Sammen greier disse to fremragende musikerne å formidle høyklassisk musikk på en ufarlig, inspirerende og morsom måte, sier Starr.

Spellemannspris

Marthe Valle er en sanger og låtskriver fra Harstad. I 2005 kom hennes første CD, ”It’s A Bag Of Candy”, som hun vant Spellemannprisen for i 2005 som beste nykommer, samtidig som hun var nominert i klassen beste kvinnelige artist. I 2014 kom hennes foreløpig siste album, ”Fant fram”.

— Nå kommer hun hit til Dyrøy i samarbeid med noen av Kultur i Troms sine musikere. De hadde en veldig vellykket turne i fjor, forteller Starr.

Kulturvår

Hun kan se tilbake på en riktig så innholdsrik kulturvår i Dyrøy.

— Vi har allerede hatt fullt hus i Nordavindshagen på tre konserter i løpet av de siste to ukene. Nå forventer vi å fylle lokalet også på disse tre konsertene som gjenstår, sier Anna Starr.

Marte Valle, her sammen med musikerne Øyvind Smidt og Aleksander Kostpoulus på en konsert i Harstad kulturhus, står på scenen i Dyrøy 2. juni. Med seg dit har hun musikere fra Kultur i Troms. Foto: Inga Helene Juul