Onsdag klokken 13:00 vil det nyeste verket til Benjamin Mørk avdukes utenfor hovedinngangen til Tromsø Kulturhus.

Mørk, som opprinnelig kommer fra Vangsvik på Senja, er kjent for pianometoden «Mekanisk piano».

BESTILLINGSVERK: Verket er bestilt av Bodø2024 og skal før 2024 på turné rundt omkring Norges land. Foto: Pressefoto

Vil skille publikum fra artistens ego

Kunstverket søker å «la publikum oppleve musikk i det offentlige rom/naturen uten å måtte forholde seg til det kunstneriske ego som ligger i en tradisjonell livefremførelse», heter det i Kulturhusets pressemelding.

KUNSTNEREN: Benjamin Mørk. Foto: Håkon Steinmo

Mørk har vært inspirert av den buddhistiske munkesekten «Komuso», som fremfører musikk med skjulte ansikter, heter det videre i pressemeldingen.

Kunstinstallasjonen vil bestå av et publikumsstyrt, selvspillende piano. Pianoet vil stå inne i en værbestandig arkitektonisk skulptur, og skal spille musikk komponert av Mørk.

KOMPONIST: Benjamin Mørk (32) er komponist og pianist. Han er opphavsmann til pianometoden «Mekanisk Piano» Foto: Pressefoto

Lyser opp

Musikken er i stilen «Mekanisk piano» hvor normalt uønskede, mekaniske lyder innarbeides i pianospillingens rytmiske del.

Verket vil stå på et 20 fot langt containerflak og lyse opp når publikum aktiverer det.

Kunstverket er bestilt av Bodø 2024, og kommer til å turnere rundt i landet fram mot 2024. Den publikumsstyrte installasjonen «Music on Display» er utviklet i samarbeid med lokale Maritim Sveiseservice, Tromsdalen Elektro, Petersen Blikkenslager, Lydproduksjon, Thoms Myrvoll og Nordmetall.

Her kan man høre en smakebit av Mørks musikk.