Heimkomstdagan, som snur Rossfjord og nabobygdene litt på hodet, varer frem til neste lørdag. Lørdag var det åpning av festdagene.

– Det var masse folk tilstede i år på åpninga. Folk storkosa seg i godværet med mange fine salgsboder. Blant annet solgte husflidslaget Rossfjordposen. Dem ble utsolgt på et blunk. Den er sydd for å erstatte plastposer og har motiver fra bygda. Den ble kjempepopulær. Også Petter Pilgaard likte posen da han besøkte Husflidslaget ned ved elvekanten på fredag, forteller Rita Myrvang.

Det skjer mye ut over uka.

– Heimkomstdagan har flere ulike arrangement rundt i bygda. Hver bygd har en egen dag, hvor bygdelagene finner på noe. Bygdene som er med er alt fra Sultindvik til Langnes og Tennskjær. Vi håper jo flest mulig tar tuten innom disse arrangementene, og vi kan love mye moro. Heimkomstdagan er et samlingspunkt. Blant annet har vi en årlig tautrekkingskonkurranse mellom kvikksida og latsida. Dette tas på alvor, men det er også mye humor. Vi har også arrangert helikopterturer, som har vært kjempepopulært, forteller Rita Myrvang.