FILMATISERINGEN av den siste og tredje Hunger Games-boken er delt i to. Det er ikke utelukkende positivt.

REVOLUSJONEN er i gang. Etter en spennende avslutning på den andre filmen som etterlot publikum på kanten av kinosetene, får vi tidlig i denne filmen vite hva som skjedde etter at Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) ble reddet ut av de andre dødslekene i Catching Fire (den andre filmen). Filmen er regissert av Francis Lawrence (ikke i slekt), og man oppdager tidlig at denne filmen er av den mer mørke og dystre typen i forhold til de to foregående filmene. Dette gjør at den fantastiske skuespilleren Jennifer Lawrence får ut mer av sitt skuespiller-potensiale. Man får se henne i flere mørke øyeblikk, og filmen hviler i stor grad på hennes skuldre, men dette takler hun helt perfekt.

I FILMEN er det en klar politisk undertone, og det føles flere ganger som man er vitne til en valgkamp, hvor det er en solid dragkamp mellom The Capitol og rebellenes side for å skaffe seg tilhengere. Skal man ha fred, eller skal du være med på revolusjonen og kanskje gå en lysere fremtid i møte? Everdeen tar på seg rollen som ”The Mockingjay”, altså spottekråken som skal symbolisere revolusjonen. Ilden i Everdeen tennes først når hun ser hvilke skader Capitol har ført uskyldige mennesker, og hennes utbrudd filmes, og sendes videre ut til alle distriktene for å få i gang revolusjonen. Hun blir på mange hærføreren og inspirasjonskilden til revolusjonen, og dette gjør hun meget bra.

BOKEN BLE altså delt i to filmdeler, og hvorfor kan vel diskuteres frem og tilbake, men at penger hadde en del med det å gjøre er vel ikke noen tvil om. For all del, filmen har en viss underholdningsverdi, og for blodfansen vil det vel utelukkende være positivt at de har delt opp boken. For oss andre blir det på mange måter to timer med en halvgod film uten avslutning. Etter å ha bygget opp momentum hele filmen, når filmen aldri det klimakset den streber etter, og for oss uten noe voldsomt kjærlighetsforhold til Hunger Games-filmene skuffer dette.

PÅ MANGE måter føles det nesten som at man har betalt 90 kroner for å se en filmtrailer. Likevel blir vi servert en heftig cliffhanger, og dette gjør vel at man likevel må ta turen for å se del to. Så kanskje lyktes Hollywood likevel med det de prøvde på. Å tjene mest mulig penger.

FILMEN har premiere, blant annet på Finnsnes kino, 19. november.