OH! er noe så uvanlig som et soul/R&B-band som holder til mellom hvite snødunger i Tromsø, men musikken er like svart som en bakgate i Bronx ved midnatt. Med sørreisagutten Frode Larsen, som har trådt sine barnesko på idylliske Furøy, i front er de nå ute med sitt første album.

«NORWEGIAN boys can never make money outta singing neo-soul», heter det i en linje i en av tekstene. I utgangspunktet er dette ingen drøy påstand — men soulmusikken til Oh! kan etter hvert vise seg å bli ganske så innbringende, spør du oss. Oh! leker ikke butikk — det ligger både tanke, og ikke minst sjel bak låtene hele veien. Soul på lisens fra legendene, men likevel ekte vare — som lyser og danser som nordlyset på en blåsvart fløyelshimmel. I tillegg til Frode Larsen består Oh! av Arnljot Nordvik på gitar, Morten Steene på bass, og Eirik Fjellheim på tangenter. Skiva er en co-produksjon av bandet selv og Poppa Lars.

Folkebladet-TV: Se intervju med Frode Larsen om ny-albumet

UNDERTEGNEDE har allerede latt seg rive med tidligere og belønnet singelen «Let You Lift Me» som kom i fjor høst, med fullt hus på terningen. Med albumet «Stereosoul» er spillelisten nå på 12 låter. Tilbakelent og lavmælt forførende vellyd gjennom hele dusinet. Det kunne lett blitt monotont og søvndyssende, men blir det ikke. «Stereosoul» er en stilren hyllest til soulmusikken, som med jevne mellomrom har hatt sine renessanser helt fra 50- og 60-tallet og etiketter som Tamla Motown og Stax, til 90-tallets gyldne epoke med neo-soul og artister som Erykah Badu og D’Angelo.

DEBUTLÅTEN til Oh! fra 2011, «Family», har da også fått sin rettmessige plass på bandets første album. Det er en betagende hyllest til hele soulfamilien, og legender som Sam Cooke, Marvin Gaye, Michael Jackson og Donny Hathaway med flere er med i tekstens familietre.

YTTERST behagelig er det også å lytte til «Soulful Sunday», «Good to you», «Slow Boat» og instrumentalen «Nine Six», mens «Keep On Talkin’» og «Headline» har refrenger lik en leken kattunge, som bare river deg ut av lenestolen. Produksjonen tar vare på den klassiske soulen, men plasserer den i et moderne lydbilde med mange fine detaljer — og Frode Larsens følsomme og særegne stemme får plenty av solvendte bed å blomstre i.

Oh! Slipper debutalbumet 28. mars. Foto: Byråfoto