«Drømmestipendet» er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Bakgrunnen er ønsket om å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

Der skal stipendet gi verdifull inspirasjon og være et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Alle kommuner kan nominere hvor mange de vil innenfor ulike kategorier. Men fra og med i år er ordningen annerledes, forklarer Kenneth Møller, fagleder i kulturskolen i Lenvik.

– Mange blir litt skremt og tenker at man må være over et visst nivå for å komme i betraktning. Men nå er det åpnet for at drømmen er like viktig som evnene. Har du en skikkelig spenstig drøm, kan dét være nok til å ta deg videre. Da handler det om å formulere denne drømmen på en god måte, sier Møller.

Nominasjon

I 2018 må en være født tidligst i 1998 og senest i 2005 for å kunne bli nominert til «Drømmestipendet». Fristen for å sende inn søknad er 1. februar.

Deretter velger kulturskolen ut de søknadene som skal sendes videre sørover. Der velger en bredt sammensatt jury ut de hundre heldige stipendmottakerne hvert år. I 2018 offentliggjøres de som tildeles stipend i løpet av mai/juni.

– I tillegg til at selve stipendet er økt fra 10.000 til 15.000 kroner, er det heller ikke noe tak på hvor mange kandidater vi kan sende videre. Før var det bare én i hver disiplin.

– Du trenger heller ikke være elev i kulturskolen for å kunne søke. Vi ønsker mange søkere som vi kan vurdere.

Søknadsskjema

Tidligere har stipendet gått til både strykeorkester og billedkunstnere fra Lenvik.

– Går du inn på nettsidene til «Drømmestipendet», finner du søknadsskjema og samtykkeskjema til nedlasting. Der kan du også lese om alle som har mottatt stipend – og som har fått oppfylt sine drømmer. Vi ønsker så mange søknader som mulig, smiler Kenneth Møller.