FINNSNES: Sammen med Terje Nohr på gitar og mandolin, Arnfinn Bergrabb på perkusjon og Petter Unstad på bass åpna Lars Bremnes sin konsert ”Himmel nok tel alle” i Kulturhuset på Finnsnes fredag kveld med låten ”Himmel nok”.

Han hilste så den fullsatte salen velkommen og fortalte at han var en fyr som brukte lang tid på å bestemme seg hva han skulle ha på seg eller hva han skulle ha til middag. Blant annet så hadde han brukt en hel sommer til å spekulere på om han var forelsket.

Til det hadde han skrevet ”Skal du leve nu”, en låt folk viste at de satte pris på.

Hoppeslottet

Til låten ”Hoppeslottet” var han blitt inspirert 17. mai for et år siden, da han var til stede på en lunsj 17. mai i Harstad. Den eldste tilstedeværende offiser forkynte høytidelig at ”nå drikker vi Hans Majestets kongens skål”. Da kom det fra åtte år gamle Anna: ”Æ e ikkje tørst!” Den satt, både historia og låten.

Til ”Søndag morra i Tromsø” innleda han med:

- Det er fint å komme til et skikkelig konsertlokale. Men vi kan ikke bare synge og spille i byene, vi må ta med alt. Da tenker jeg på et lite tettsted som heter Tromsø.

Den satt også som et skudd. Og slik gikk det, låt etter låt, men det vel alle egentlig satt og venta på var ”Elias sang”. En låt som har blitt oversatt til mange språk og som har rørt en hel verden.

Elias sang

- Det var egentlig rart å høre på juleevangeliet, hvor man snakker om den gangen Quirinius var landshøvding i Syria, og så har vi Syria og syrere tett inn på livet. De er flyktninger fra en krig, men det er ikke så lenge siden vi nordmenn selv var flyktninger, et helt fylke kom til oss i 1944, sa han og sang Elias sang:

”Æ e lei av å være flyktning

Æ e lei av å være tel bry

Æ e lei av å leite etter smutthull

Æ e lei av å leite etter ly

Æ e lei av å være problemet

Det e’kje æ som bomba mitt land

Æ e lei av å være flyktning

æ e bare en vanlig mann”.

Stormende og langvarig applaus. Det var det også til låten ”Å kunne æ skrive,” hvor han blant annet sang: ”Kunne æ skrive på himmelen, da ville æ skrive ditt navn”.

En meget, meget bra konsert, det syntes den fullsatte salen også og gav seg selvsagt ikke før de fikk et ekstranummer.