MATERIALET PÅ «Reboot» ble til i løpet av ei helg, i regn og ruskevær på ei hytte i Skibotn. Alle låtene er signert Pristines ubestridte frontfigur og låtskriver, Heidi Solheim.

CD Pristine - Reboot, utgis 22. januar 2016. Coverdesign gjort av Kine Kjær.

OG HØLJEREGNET

som trommet på taket til foreldrenes hytte, har tydeligvis gitt inspirasjon og vært livgivende dråper for rockefrøene som Heidi Solheim har plantet i de ti blomsterkrukkene som hun senere tok med seg i studio.

ALBUMET, som er det tredje i rekken fra Pristine, er innspilt live i Engfelt/Forsgren studio i Oslo i begynnelsen av mai i fjor, med supplerende pålegg gjort på hjemmebane i Kysten Studio i Tromsø. I presseskrivet sier Pristine at bandet aldri har følt seg mer hjemme enn akkurat i den musikalske verden som Reboot representerer. Og etter å ha lyttet til skiva et par-tre ganger er det ikke vanskelig å tro dem på det.

HER ER 70-tallshelter som Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Cream og Hendrix med flere, svært framtredende i det musikalske uttrykket hele veien. Med rivende gitar-riff, som har lånt røffhet fra hoggstabben i vedskjulet — og Heidi Solheims til tider Joplin-aktige stemme, som bærer det hele framover.

NOEN GANGER kraftfull og sterk som en nordnorsk høststorm, av og til sart og sårbar som blåklokker ved en stille fjellbekk. Like tindrende ren og klar også, som eksemplifisert i avslutningssporet «The Lemon Waltz» og tittellåten «Reboot» med kaskader av keyboard i reneste The Nice/Keith Emerson-stil. «All I Want Is You» er også mesterlig suggererende i sin lavmælthet, mens den drømmende «The Middlemen» gir rom for gitarvirtuositet, med Solheims vokal som vakker glasur på det hele.

TEKSTENE OMHANDLER alt fra kjærlighet og sorg, tro og tvil, bygdedyret og andre små og store betraktninger om livet — både nært og fjernt. Av de mer rocka låtene får «All Of My Love» og Bootie Call» et ekstra pluss i margen. Det samme gjør den lille storyen om Eric Clapton og Jimi Hendrix, som Pristine forteller i åpningslåten «Derek».

HEIDI SOLHEIM og Pristine klarer med «Reboot» det litt vanskelige spranget fra bluesband til rockeband uten å selge hverken hjerte eller sjel.