SIV JAKOBSEN (26) har sine røtter i Trollvika på Finnsnes. Hun ga i 2013 ut sin debutplate i form av EP-en «For Those I Used To Know» med seks egne låter på egen label.

NORDISK Skygger er like viktige som lyset i Siv Jakobsens musikalske landskap.

NÅ ER

oppfølgeren her — «The Lingering» — en syv-spors sak med seks selvkomponerte låter pluss en coverversjon av Britney Spears-klassikeren «Toxic», som Siv på fremragende vis adopterer og gjør til sin egen. Som sist har Siv Jakobsens materiale det nordisk melankolske i seg.

HENNES POESI er som skrevet med kunstløpskøyter på et islagt, stålgrått Finnsnesvann — der Siv gjør sine musikalske piruetter i det spede lyset fra lysmastene rundt. Der skygger er like viktige som lyset. Sivs dempede, litt monotone uttrykk kler låtene og forsterker historiene hun forteller oss. Det blir utilgjort, nakent og ekte.

AKUSTISK GITAR, piano og nydelige strykere gir hele tiden rom for Sivs uttrykksfulle stemme, og dermed åpnes dører til det innerste i sangenes innhold. Låter som «Buried In Treasure», «How We Used To Love», «Bullet» og «Caroline» har en egen lavmælt, nesten hviskende skjønnhet. Det musikalske landskapet ligger nær andre kvinnelige singer/songwritere som Ane Brun, men Siv Jakobsens sikre musikalske retningssans gjør at hun ikke trenger noe annet kompass enn sitt eget.