RED HEADED SLUTS fra Tromsø lanserte nylig sitt debutalbum «People With Faces» på egen label. Bak det noe odiøst klingende bandnavnet, som bandet har stjålet fra lista over drinker på Bastard bar, finner vi de fem unge tromsørockerne Magnus Vold Jensen på vokal, Jon Breines Høiland på gitar, Jørgen Frydstad på gitar, Stian Henriksen på bass, og Isak Harbitz på trommer. Sistnevnte er forøvrig sønnesønn til en av Folkebladet-gründerne, Georg Prahl Harbitz, som bodde på Finnsnes på 60-tallet.

«PEOPLE WITH FACES» inneholder 11 spor med hva man best kan beskrive som «in your face» rock and roll — komplett med smurningsflekker fra garasjen både på dongeribukser og T-skjorter. Materialet er også lett antennelig — drivende rock som kan ta fyr i øregangene. Eksemplifisert ved det fuzzgitar-drevne åpningskuttet «Be Mine» og «Hey!», der en rød løper av riffs rulles ut til å bevege beina på.

SELV OPPGIR bandet de britiske indierock-bandene Arctic Monkeys og Franz Ferdinand, samt amerikanske Cage The Elephant som inspirasjonskilder og forbilder. Andre trekker paralleller til de svenske punkrockerne i The Hives. Dette skinner selvsagt igjennom i musikken til Red Headed Sluts, men tromsørockerne har tilført sin egen originale polish hjemme i garasjen til stor effekt.

I LÅTEN «Shut Her Down» møtes Red Headed Sluts og Iggy Pop i «Lust For Life»-modus midt på Tromsøbrua i en energipakke av en rockelåt. Definitivt et av høydepunktene på skiva, sammen med åpningskuttet og den sprettent rockende og heftige «Bobby Jones», med vokalist Magnus Vold Jensen i frenetisk stemmeleie. Og selv om samme mann påstår at han ikke vil danse i den enkle poplåten «Don’t Wanna Dance», så gir låten stikk motsatt effekt.

INNLEDNINGEN PÅ «Little Lies» gir, tro det eller ei, assosiasjoner til Senjas egen Moddi, men låta glir etter hvert over i en Ray Davies/Kinks-pastisj — melodiøst og luftig, men med trykk i bunnen, og dermed en vellykket flørt med 60-tallet i mod-stil anno 2014.

ALT SETT under ett har Red Headed Sluts levert en mer enn godkjent debutplate, og de er allerede igang med å skrive nye låter for et nytt album og muligens en singel og musikkvideo til høsten. Det er all grunn til å få med seg bandet live, da låtene fra debutskiva sannsynligvis vil gjøre seg enda bedre på scenen, med det visuelle inntrykket som et forsterkende element til musikken.

Cover Red Headed Sluts-album