SIV JAKOBSENS debutalbum inneholder seks selvkomponerte låter om hennes eget og andres liv. Til tross for noe knapp spilletid til album å være, er det likefullt en veldig spennende begynnelse for den 24-årige sangerinnen og låtskriveren med røtter på Finnsnes.

SIV SKRIVER OG fremfører låter som evner å stryke deg over kinnet — varsomt, vevert og vennlig. Det litt melankolske uttrykket som ligger i bunnen, smelter av og til sammen med florlett tåspissdansende glede.

DEN MEST «up-tempo» og umiddelbart fengende låten i dette utvalget, er utvilsomt «Dreams», der den myke vokalen til Siv favner både lengselen og varmen til en av de sommerdagene du aldri glemmer. Med flagrende sommerfugler og løvetannfrø som svever med vinden, akustisk gitarspill i strandkanten — pyntet av strykere, summende som humler rundt fargerike blomster. «Dreams» er rett og slett en sommerdag av en låt.

I «HIGH BLUE SKY» spiller også Sivs litt sårbare stemme hovedrollen i en låt med mer kompliserte melodistrukturer. Noe av det samme finner vi igjen i den helt nedstrippa og nakne, «Silhouette», som åpner litt barnerimaktig, men er genial i sin enkelhet.

ET ANNET HØYDEPUNKT er «Stay Away», som minner om Unni Wilhelmsen-klassikeren "Won"t Go Near You Again" fra 1996. Oppsummert fremstår «For Those I Used To Know» nesten som Unni Wilhelmsen møter Ane Brun og Joni Mitchell, men albumet er likevel stemplet Siv Jakobsen og er ikledd hennes aller peneste sommerkjole. En meget lovende debut av ei jente som vi helt sikkert kommer til å høre mer fra.

Siv Jakobsen Album: «For Those I Used To Know» Foto: Platecover