ODD NORDSTOGA besøkte Målselv for første gang, og ”alle” møtte fram for å ønske velkommen.

- DET er første gangen jeg er på en konsert med Odd Nordstoga og jeg synes det var en meget flott konsert. Han synger på norsk og sangene er slik at vi alle kan forstå dem. Jeg har hørt han på TV tidligere og har alltid satt stor pris på han. Jeg vet egentlig ikke hvilken sang jeg likte best, men det med ”Grisen står og hyler” er nå litt artig i en fjøs, mener en smilende Anne Rostadmo, som pleier å gå på alle konsertene under Kalottspel.

SAMMEN med Torjus Vierli på piano og synthesizer, Tor Egil Kreker på bass, Thomas Gallatin på perkusjon og Øyvind Blomstrøm på gitar, åpna Odd Nordstoga konserten i en stappfull Kulturlove på Moen onsdag kveld med ”Kaldt vatn”, fulgt av ”Kunsten å gå”. Og fra da av hadde han de 400 publikummerne i sin hule hånd.

FOLK NYNNA med, vugga og trampa i takt og ga tydelig uttrykk for at dette var noe de satte pris på. ”Sofaen du sat i”, ”Lause ting” og ”Dette landet” var noen av de låtene som fulgte. Da de kom til ”Heim til mor” var det som hele Kulturlåven dissa og bedre ble ikke etter ”Farvel til deg”! Stormende applaus. På ”Olav Olav” var det 405 sangere, hele publikum i tillegg til Nordstoga og band. Et annen markert publikumstreff var ”Kveldssong for deg og meg” eller ”Grisen står og hyler”, som den vel er best kjent som.

OG SLIK gikk det i omkring to timer, et meget fornøyd publikum hygget seg sammen med en artist og et band som også så ut til å ha det hyggelig.

DET ER kvalitet som preger det Odd Nordstoga lager, bunnsolid musikalsk og tekster som vi alle forstår og setter stor pris på. Tekster som gjerne har en humoristisk innslag, enten vi når smiler og ler av andre eller av oss selv. Og om kjærlighet og ikke minst om savn. Nordstogas lune stemme og hans liketille væremåte gjør at man liker han umiddelbart og tar han inn i kretsen rund seg, han er en av ”vårres”! En kjempekonsert med en kjempeartist.

- DET ER første gangen jeg er her i Målselv og det var litt av en naturopplevelse å kjøre fra Lofoten og hit. Det var stor endringer i landskapet, fra ville fjell og dype fjorder til det rene Østerdalslandskapet. Ikke rart at dølene dro hit i sin tid. I kveldens konsert hadde jeg tatt med mye fra den siste plata mi, ”Dette landet”. Dette er min første låvekonsert i sommer og det er veldig artig å være på en låve på en gard som er i drift. Jeg er spent på hvordan kyrne tok i mot de hylende grisene, kunne Odd Nordstoga fortelle.

– SOMMEREN går med til konserter, så jeg har bare hatt 12 feriedager. De er bra å være på turne, men til tider noe slitsomt. Men så får du slike opplevelser som denne konserten og det er en rikelig belønning. Utpå høsten blir det stillere og da skal jeg lage ny musikk, forteller Odd Nordstoga.