– Glad og stolt over hva vi sammen får til

Nypremierte musikanter i Sørreisa skolekorps forbereder seg til den store julekonserten.

PREMIERTE: Under NNM tidligere i november mottok korpset, både med felleskorpset og med juniorkorpset og Blæs, flere topplasseringer og utmerkelser. Nå forbereder musikantene seg til den store julekonserten.   Foto: Privat

kultur

Korpset har en hektisk helg foran seg: Lørdag 27. november er «Ordførerens julegave», julekonserten i Sørreisa kirke, søndagen avholdes julekafé i idrettshallen etter julegrantenningen i sentrum.

Høstens utgave av Nordnorsk mesterskap for korps var digital. Sørreisa hadde meldt på både juniorkorpset i egen aspirantkorpsklasse, samt Blæs som er gruppen av de mer erfarne musikantene, og et felleskorps bestående av Blæs sammen med noen musikanter fra juniorkorpset. På grunn av alderssammensetningen måtte disse to korpsene konkurrere mot hverandre i klassen for generasjonskorps. Deltagere fra hele landsdelen hadde sendt inn videoer, og lørdag 6. november ble resultatlisten offentliggjort. I aspirantkorpsklassen gikk samspillprisen til juniorkorpset i Sørreisa skolekorps. I klassen for generasjonskorps kom Blæs på 1. plass. Rett etter fulgte Sørreisa sitt felleskorps på 2. plass – mens Finnsnes skolemusikkorps kom på tredje.