Arktisk salmekonsert/Arctic Hymn Concert:

– Et konsept som legges merke til over hele landet

Det hele begynte nokså enkelt under Arktisk weekend i Finnsnes kirke for mange år siden. Nå er salmekonserten fremført i over 30 kirker i hele landet og i Sverige, deriblant to av landets domkirker.

ARKTISK SALMEKONSERT: Mezzosopran Sunniva Eliassen og organist Ivar Jarle Eliassen har fremført sin arktiske salmekonsert i over 30 kirker over hele landet og i Sverige. Siste konsert før jul er i Evenes kirke 18. november.   Foto: Lena Sørensen

kultur

Førjulssesongens siste fremføring av Arktisk salmekonsert er 18. november i Evenes kirke. Mezzosopranen Sunniva Håkestad Eliassen er opprinnelig fra Finnsnes og nå bosatt i Harstad. Hun og faren Ivar Jarle Eliassen, tidligere kantor i Lenvik menighet, presenterer, med utgangspunkt i den nordnorske salme- og sangskatten et helt liv i et nordnorsk kystmiljø, med både gleder og sorger, -på liv og død. Ved hjelp av salmer, viser, vuggesang og brudemarsj med opphav fra cirkumpolare strøk og enkel regi og scenografi utfoldes alt dette innenfor rammen av en dag, fra morgen til kveld.

Det som begynte som et nokså enkelt arrangement under en Arktisk weekend i Finnsnes kirke, har utviklet seg til et konsertkonsept som nå legges merke til og etterspørres over store deler av landet, forteller Ivar Jarle Eliassen.