– Viktig for oss å vise frem hva som er her ute

Mange tilbyr overnatting og naturopplevelser. Få gjør det i kombinasjon med så mye kulturhistorie som søstrene Hole på Tranøya.

HISTORIE: I mai 2019 underskrev søstrene Sissel Hole og Wenche Jarlesdottir Hole forpakteravtalen på Tranøya for 25 år fremover. Under konseptet Senja Moments formidles rekreasjon i kombinasjon med kulturhistorie.   Foto: Privat

kultur

I mai 2019 underskrev Sissel Katrine Hole og Wenche Jarlesdottir Hole forpakteravtalen på Tranøya for 25 år fremover, en øy som kulturhistorisk har stor betydning for lokalområdet. Her har det bodd folk i minst 2000 år, spor etter bosetning vises fra vikingtid, kirkestedet er nevnt i skrevne kilder flere ganger i middelalderen, og det er bare i korte perioder at øya har ligget øde. Da havet og leia var hovedferdselsåre, var Tranøya hovedkirkested for gamle Tranøy kommune, Sørreisa og Dyrøy.

Helårssesong

Under konseptet Senja Moments formidles rekreasjon i kombinasjon med kulturhistorie. For en øy som ligger både innaskjærs og i le av Senja, varer sesongen hele året.