Unike øyevitneskildringer fra andre verdenskrig

To bokutgivelser fra historielagene i Dyrøy og Sørreisa er med på å tilføre nye elementer til nasjonal krigshistorie.

DAGBOKNOTATER: Som prest i Metodistkirken reiste Thomas Thomassen på årlige tilsynsreiser til Nord-Norge, blant annet til barnehjemmet «Fru Schibsteds Minne» på Finnsnes. Her deltar han selv i leken – bildet er tatt rundt 1924 og eies i dag av Kari Thomassen. Nå publiseres dagboknotatene hans fra krigsårene for første gang.   Foto: Privat

kultur

Sørreisa historielag og Dyrøy historielag har denne høsten to bokutgivelser knyttet til andre verdenskrig: Bind 4 av «Krigsår» og «Alle må snarest komme i hus!». Mens «Krigsår» er folk i Dyrøy og Sørreisa sine beretninger om opplevelser under krigen, er sistnevnte utgivelse Thomas Thomassens øyevitneskildringer fra Narvik 1940 og krigen i Nord-Norge 1940-45.

Boklanseringen er lagt til Nordavindshagen Dyrøy mandag 20. september og til Sørreisa kulturhus torsdag 23. september.