En musikalsk feiring på turné

«Makalaus» er en feiring av nordnorsk folkemusikk og folkedans – og en feiring av at vi endelig kan møtes til konsert igjen.

TURNÉ: «Makalaus» hadde premiere under Kalottspel tidligere i sommer – nå skal forestillingen på turné. Tirsdag 7. september besøkes Sjøvegan og kulturhuset, torsdag 9. september står ensemblet på scenen på Kulturhuset Finnsnes.   Foto: Odd-Inge Larsen

kultur

«Makalaus» hadde premiere på Kalottspel i Målselv august, med overveldende respons. Neste uke skal forestillingen spilles flere steder i nord før turneen avsluttes på Riksscenen i Oslo. Tirsdag 7. september besøkes Sjøvegan og kulturhuset, torsdag 9. september står ensemblet på scenen på Kulturhuset Finnsnes.

– Nordnorsk folkemusikk og folkedans har hatt en makalaus utvikling de siste tiårene. Fra å være en så godt som hvit flekk på folkemusikkartet har nordnorske musikere og dansere fargelagt stadig nye områder. Musikken og dansen har selvsagt alltid vært der, også i nord, men vi har fått flere fanebærere som viser frem våre tradisjoner både i og utenfor landsdelen og landet, påpeker arrangørene i pressemeldingen.