Fra isørkenen på Svalbard til det golde fjellandskapet i Himalaya

Kunstutstilling med performance, vernissasje med musikalsk tonesetting – fredag åpnet Kari Nordheim sin første utstilling i Dyrøy.

FLYTENDE: Vernissasje ledsaget av performance: Seks av Kari Nordheims bilder, alle i høydeformat, stilles opp på plassen utenfor huset, delene settes sammen til to tablåer og veksler deretter i rekkefølge.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Nordheim er opprinnelig fra Bardu, men var i over 40 år bosatt på Østlandet. Etter mange års savn av det nordnorske miljøet flyttet hun nordover og er i dag bosatt på Dyrøya. Hun har snart hatt nærmere 30 soloutstillinger, har deltatt på Nordnorsken, Østlandsutstillingen og Novemberutstillingen en rekke ganger og nå i sommer på Salangen biennale. Utstillingen i Nordavindshagen i Dyrøy er imidlertid hennes første separatutstilling i gamle Troms fylke.

Fra kaos til orden

Åpningen av vernissasjen fredag kveld er en spesiell performance: Seks bilder, alle i høydeformat, stilles opp på plassen utenfor huset, delene settes sammen til to tablåer og veksler deretter i rekkefølge. Publikum følger det hele fra vinduet i storsalen. Deretter bæres bildene inn, og prosessen gjentas. Foran tilhørerne går delene fra orden til kaos, fra fragment til helhet. Et ordløst teater som også kan illustrere et flytende kunstuttrykk.