Velprodusert album

Jan Arvid Johansens siste album er blitt fullført av musikervenner i Tromsø.

VISESANGER: Jan Arvid Johansen på scenen i Tromvik 18. august 2017 under det som ble hans siste konsert i Tromsø.  Foto: Helge Matland

kultur

Før han ble syk, begynte Jan Arvid Johansen (1947–2017) og produsent Henrik Littauer å spille inn nytt materiale i København. Johansen rakk ikke å gjøre ferdig albumet, men etter hans eget ønske er prosjektet nå fullført av musikervenner i Tromsø. Produsenter for den siste delen har vært Arild Johnsen og Odd-Arvid Eilertsen. Tekstene på den 13 spor lange CD-en er av Helge Stangnes, Ronny Trælvik og Brynjar Bjørklid. Tittellåten, «Den finaste sangen», er det Trælvik som har skrevet.

Marit Sandvik synger duetter med Johansen, slik hun har gjort på tidligere plater; Julie Alapnes har bidratt med fele, Ragnar Olsen med torader, og dermed er også samarbeidet fra Boknakaran & Julie videreført i den siste utgivelsen. Odd-Arvid Eilertsen spiller kontrabass på de fleste låtene, og en rekke andre musikere har vært i studio og bidratt – ofte på dugnadsbasis, slik som Violet Road da de stilte opp med koring, ifølge CD-ens presseskriv. I København har Nils Tuxen fra Savage Rose og Stanley Samuelsen, kjent færøysk trubadur bosatt i Danmark, lagt på gitarer. I Tromsø har Tore Bruvoll bidratt med sine gitarer og andre strengeinstrumenter.