Vakker, musikalsk hyllest til Hanne Agas poesi

«Forsvar håpet» er blitt en vakker hyllest til en av våre fremste poeter.

TIL MINNE: Forfatteren Hanne Aga gikk bort i 2019. Med CD-en «Forsvar håpet» har en rekke musikere latt seg inspirere av hennes poetiske univers.   Foto: Finn Ståle Felberg

kultur

Fra den første diktsamlingen «Skjering med lys» fra 1981 hørte Hanne Aga (1947-2019) til en av landets fremste lyrikere. Hun var opprinnelig fra Øystese i Hardanger, men kom til Nord-Norge i 1972. Hun var den første fra Norge som ble invitert med sin poesi til verdens største poesifestival, Festival Internacional de Poesia de Medellin i Colombia, med deltakere fra over seksti land og med over åtte tusen tilhørere.

Sammen med Malvin Skulbru, ektemann og samarbeidspartner i så mange prosjekter, turnerte de med poesiforestillingen «Friheten kommer» i Nord-Norge, i Gdansk, Polen og i Storbritannia. Aga hadde statens garantiinntekt.