Her får de en av de største banene av sitt slag i nord

Brøstadbotn får en av de største frisbeegolf-banene i nord.

FRISBEEGOLF: Brøstadbotn får en av de største frisbeegolf-banene i nord, og aktiviteten tilrettelegges for alle – fra venstre ordfører Marit Alvig Espenes, skoleelev Kim André Nergård, kulturleder Trine Strand, skoleelev Mbanza Eliassen og Bjørg Dahl fra pensjonistforeningen.   Foto: Privat

kultur

Som en del av sentrumsplanen fra 2020 kom flere unge med innspill om at de ønsket frisbeegolfbane i sentrum. Tiltaket ble innarbeidet i sentrumsplanen og vedtatt av kommunestyret i november i fjor, og nå er 18 kurver klare til å settes opp. I tillegg vil fire kurver på hjul være tilrettelagt for brukere på Dyrøy omsorgssenter. Samfunnsløftet Sparebanken Nord-Norge har bevilget kroner 150.000, og nå bidrar Brøstadbotn IL og Dyrøy kommune sammen for å realisere banen.

Troms idrettskrets har allerede tatt kontakt med tanke på samarbeid: Siden Dyrøy vil ha den eneste frisbeegolfbanene i Troms og Finnmark med 18 kurver, ønsker idrettskretsen å benytte den også i konkurransesammenheng, forklarer Trine Strand, kulturleder i Dyrøy kommune.