Har gått digitalt: – Positivt alternativ sammenlignet med å avlyse

Med nye innstramminger er mye undervisning igjen blitt digital – også for kulturskolene.

POSITIVT: Sammenlignet med å avlyse er digital undervisning et positivt alternativ, påpeker kulturskolerekter Lise Løvland. Her får kulturskoleelev Stine-Marie Johansen undervisning.   Foto: Privat

kultur

For å imøtekomme de nye nasjonale innstrammingene som er innført i en tidsbegrenset periode frem til 18. januar, har Sørreisa kulturskole gått over til digital undervisning. Den digitale kompetansen mange kulturskoler har fått i vinter, gir mulighet både for mer variert undervisning og for stabilitet.


Turné avlyst: – Hadde satset på at 2021 skulle være annerledes

Torsdag 7. januar skulle premieren være i Brøstadbotn for årets nyttårskonsert fra Kultur i Troms.


Mer erfaring nå

– Vi hadde kanskje håpet på at kulturskolen kunne fortsette undervisningen slik den har vært i høst, for vi har veldig trygge rammer og godt innarbeidet smittevern. Men alle elevene får nå tilbud om digital undervisning. Noen synes kanskje det høres avansert ut, men vi har oppdaget at det kan gjøres på veldig enkelt vis. Vi møter elevene på det mediet de har, om det er mobil, ipad eller PC. Hvis en elev har Google duo og vil møtes der, gjør vi det. Vi har prøvd å legge listen så lavt at det ikke skal være vanskelig for noen, forteller kulturskolerektor Lise Løvland.