Blått & Rått 1991-2021:

Markerer 30-årsjubileum med nyttårssingel

Ved midnatt 31. desember går Blått & Rått inn i sitt 30-årsjubileum. Hva passer da bedre enn å slippe singelen «En».

JUBILEUM: Blått & Rått feirer 30-årsjubileum i 2021 – og sparker i gang det nye året med å slippe singelen «En» ved midnatt nyttårsaften. Fra venstre Ronald Alertsen, Svein Kaspersen, Janne Bark, Knut Amundsen og Kjetil Andreassen.   Foto: Privat

kultur

Nøyaktig klokken 24 på årets siste dag er det singelslipp på de digitale plattformene, forklarer bassist og produsent Ronald Alertsen i Blått & Rått. På «En» bidrar også Lena Jinnegren på vokal, og det nyinnspilte sporet har en litt spesiell forhistorie: «En» kom opprinnelig ut på Kjøter i 2008, men var samtidig en låt bandet ikke følte seg ferdig med, forklarer Alertsen.

– Dette er den omarbeidede versjonen: Her har vi gjort en del nytt, pusset litt opp, og synes den er blitt slik den skulle være. Vi har alltid syntes det var en fin låt som fortjente å komme som singel og få litt mer oppmerksomhet. I løpet av 2021 planlegger vi samleplate med tittelen 30. Planen er at det skal være med et par nye låter også – deriblant «En», sier Alertsen.