Ny og samfunnsaktuell single fra The Blues Express

The Blues Express lanserer ny singel – og ønsker seg tilbake til Midt-Troms.

FINNSNES-BLUESEN: Kai-Sverre Fjellberg på scenen på Hugos Pub i september tidligere i år. Mye er forandret siden da – både i USA og på utelivsscenen i Midt-Troms.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

«Somebody wake up, the west is wild again...» Fredag 18. desember slapp The Blues Express sin nye singel, en låt som samtidig er en reaksjon på det man ser i USA. Halvparten av landet er ikke nødvendigvis spesielt positive til at den sittende presidenten skal gå av, forklarer gitarist og låtskriver Kai-Sverre Fjellberg.

– Den fortsettende rasediskrimineringen, politivolden og våpenbruken på gatene i USA: Det manet frem en låt, som ved å bruke råskapen og aggresjonen i blues-musikken formidler et budskap om at man må forsøke å våkne og se hva som er i ferd med å skje. At den frie verden, som USA er selve symbolet på, blir rammet av kaos og splittelse i en tid hvor vi trenger det motsatte, er mildt sagt en tankevekker, sier Fjellberg.