Konsert på Gottesjordsvingen brygge:

Når skjømmingstimen seiler sakte mot land

Det er gjerne i skjømmingstimen de kunstneriske avskygningene skapes.

SKJØMMINGSTIME: Det er fremdeles lys utenfor de matte vindusrutene mens skjømmingstimen sakte seiler mot land – Sunniva Eliassen og Ivar Jarle Eliassen med konsert på Gottesjordsvingen brygge i Sørreisa fredag kveld.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Konsertens tittel henspiller da også på tiden mellom lys dag og mørk kveld, hvor sansene er spesielt våkne og naturen taler ekstra sterkt med lys, skygger og mørke, ifølge arrangørene selv.

Men tittelen er også dobbelrefererende: Konserten varer faktisk ganske nøyaktig én time, og i løpet av den stunden er det blitt mørkt. Det blir blått utenfor de litt matte vindusrutene etter hvert som skjømmingstimen ror i land. Vågen ligger merkelig stille denne kvelden, og på bryggeloftet, som ikke er isolert, føles det likevel lunt.