«Skuddan hitte», singel av Sondre Knutsen:

– Folk må tørre å være åpen om psykisk helse

Sondre Knutsen fra Trollvika opplevde i løpet av kort tid at to av vennene hans tok selvmord. Nå har han gitt ut singelen «Skuddan hitte»

VIKTIG TEMA: Sondre Knutsen har opplevd å miste to i vennegjengen til selvmord. Etter en våkenatt kom teksten til singelen «Skuddan hitte». – Jeg har lagt mye energi i denne sangen. Det er viktig å være åpen om psykisk helse, sier han.  Foto: Privat

kultur

Han har nylig fylt nitten, går tredjeåret på idrettslinjen på Bardufoss, men har lenge vært en del av rap-trioen Uggen Form. En gruppe som lager tekstene sine selv, og som er kjent for festsanger, ifølge Sondres egen karakteristikk.

Hans første soloutgivelse har en annen karakter. Singelen har fått tittelen «Skuddan hitte» – «hitte» fra engelsk i betydning «treffe». I løpet av kort tid opplevde Sondre at to i vennekretsen begikk selvmord.