BlåCompaniet på turné:

– Vi er blues fra nord – på høstturné

Det er ikke så mange band som turnerer denne høsten. Men BlåCompaniet drar til Sørlandet – med arktisk blues.

TURNÉ: BlåCompaniet pakker bandbilen med blå toner og drar på turné til Stavanger og Sørlandet – fra venstre Odd Eivinn Vaeng på bass, Bengt Karlsen på tangenter, Svein Arild Berntsen på vokal og munnspill, Geir Fjellberg på trommer og Steinar Steffensen på gitar.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Mandag landet de på Gardermoen, deretter ble det noen kilometer med band-bilen til Stavanger og første spillejobb. Vokalist og munnspiller Svein Arild Berntsen, som selv er siddis, kjenner at det er sterkt å kunne komme hjem med BlåCompaniet. Siden oppstarten i 2010 har bluesbandets norske tekster vært fremført på hans stavangerdialekt.

Nå kommer tekstene hjem, smiler han.