Tre Visemenn – albuminnspilling på Berg:

– Håper det høres at innspillingen er gjort her ute

Når natur og beliggenhet legger premissene, er det ikke rart vestavindskulingen får sin egen solistrolle: Tre Visemenn spiller inn sitt første album – på Berg på Dyrøya.

ALBUM: Fra venstre lydtekniker Vidar Lunden sammen med Tre Visemenn, Ingar Moldsvor, Roy-Frode Løvland og Svein Erik Pedersen på den gamle fjøsmuren på gården Berg på Dyrøya. Nå er stedet også grunnmur for trioens første albumutgivelse.   Foto: Privat

kultur

Det er fire år siden trioen bestående av Roy-Frode Løvland, Ingar Moldsvor og Svein Erik Pedersen begynte å tonesette Kato Løvstads tekster. De har hatt konserter, miniturneer – og nå spilles albumet inn på Berg på Dyrøya, på den gamle gården som Lise og Roy-Frode Løvland har restaurert.

Det er en annen type studioarbeid å frakte utstyr utover langs en smal traktorvei, for deretter å rigge opp i et hus bygd i 1916, der tømmerveggene er synlige i stua. Vidar Lunden fra Musikkloftet AS ser både fordeler og ulemper. Locations-opptak har han gjort før, men aldri en full plateproduksjon – så avsides, forteller han.