Finnsnes-bluesen 2020 på Hugos pub:

– Har bestandig hatt et godt blues-miljø i Midt-Troms

Hus til blues – lørdagens Finnsnes-blues var etterlengtet, både av publikum og musikere.

BLUES: Kai-Sverre Fjellberg, Per Øyvind Winther og Gunnar Holmstad på scenen – både musikere og et dedikert publikum er glade for at det ble Finnsnes-blues i år.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

«Everyday I have the blues», synger Per Øyvind Winther, og tekstlinjen kunne knapt ha vært mer passende i 2020. Lenge var det usikkert om det kunne bli Finnsnes-blues i det hele tatt, men Hugo Nordnes valgte å kjøre en mindre utgave – nedskalert i antall band, ikke i musikalsk kvalitet. BlåCompaniet er Midt-Troms sitt eget blues-ensemble, mens Kai-Sverre Fjellberg, med røtter fra Ibestad, har krysset fylkesgrensen i sør for å innta scenen på Hugos pub. Fjellberg har stødig grep rundt gitaren i flere bandprosjekt i tillegg til The Blues Express. Han har nyss gitt ut sin første singel som soloartist, «When The Train Pulls Out», og det er både togfløyte i gitarriffet og mange tunge svinghjul i bevegelse når kompet dras i gang. I Déjà Voodoo Trio hadde han denne lørdagen følge av Per Øyvind Winther og Gunnar Holmstad. Hele regionen kryr av flinke musikere, og disse gutta tok jobben på sparket, som Fjellberg påpekte.

BLÅTT: BlåCompaniet, bestående av Steinar Steffensen, Svein Arild Berntsen, Geir Fjellberg, Odd Eivinn Vaeng og Bengt Karlsen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

Hus til blues

Brorparten på setlisten til BlåCompaniet er eget materiale – i tillegg til at samtlige låter som skal komme på bandets neste plate, ble fremført.