Senjahopen med nytt album:

– Har hatt kjøttunga som låt-idé i sikkert ti år

Kjøttunger og drømmefangere – en god tekst skal formidle en historie også ved siden av historien som fortelles.

NYTT ALBUM: Senjahopen slipper sin femte fullengder fredag 11. september – Henrik Sandnes, vokalist, gitarist og tekstforfatter med røtter og oppvekst fra Målselv, henter mye til tekstene fra egen bakgrunn.   Foto: Arna Johanne Høeg-Sandnes

kultur

Ingen kjære mor er deres femte fullengder, et album som fremstår mer rocka og riffdrevet enn de forutgående. Vokalist og låtskriver Henrik Sandnes og Petter Pogo har vært gitarduoen i Senjahopen siden bandets begynnelse, uten at låtene dermed har blitt dominert av en klassisk rockekvartettbesetning. Denne gangen har det imidlertid vært full dugnad på gitarfronten, smiler Sandnes.

– Jeg har øvd helt sykt mye på gitar siden forrige album. Petter er bestandig god på gitar, men for min egen glede har jeg prøvd å bli bedre. Det jeg kunne fra før, var vel mer frelsesarmegitar, ler han.