Sibeth Hoff med singelslipp:

– Vi må tørre å ta et kvantesprang

«Our Quantum Leap» er første låt fra Sibeths kommende album. Singelen slippes fredag 11. september.

OUR QUANTUM LEAP: Første singel fra Sibeth Hoffs kommende album – låten slippes fredag den 11. september. Søndag 13. september står Hoff på scenen i Dyrøy. 

ARTIST: Hoff har mangeårig bakgrunn fra kulturlivet – i 2021 kommer det nye albumet. Foto: Heidi Dokter 

kultur

Sibeth Hoff, også kjent som artisten Sibeth, var skuespiller i England og i Norge i mange år før hun begynte å lage egen musikk. Nå kommer hun med nytt album i 2021. Ifølge presseskrivet leste Sibeth en artikkel om quantum entanglement, kvantesammenfiltring, og det var nettopp den som inspirerte henne til å skrive sin nyeste singel.

Fascinert

– Jeg er så fascinert av kvantefysikk og hvordan vi alle er en del av det samme når vi brytes ned i små partikler. Siden vi alle består av universet, naturen og hverandre, slo det meg at vi egentlig aldri er alene. Vi er alltid en del av noe større, og det håper jeg kan være en liten trøst i en tid full av avstand og isolasjon, forklarer hun før hun fortsetter:

– Vi må derfor åpne døren, løfte blikket og tørre å ta et kvantesprang for å leve ut vårt fulle potensiale. Og det er nettopp det singelen min «Our Quantum Leap» handler om, forteller hun.

Turné

Selv om pandemien satte en brå stopper for den planlagte singelslippturneen, skal Sibeth ut på en turné arrangert av Scene Finnmark og Kultur i Troms i september. Denne gangen med konsertforestillingen «Trygve Hoff – fra innsiden». Her står Sibeth på scenen med moren Kari Hoff og landsdelsmusiker Asbjørn Ruud. Sammen leverer de favorittene fra farens sanger, godt blandet med noen av Sibeths egne, blant annet en urfremføring av «Our Quantum Leap».

Søndag 13. september står de på scenen i Dyrøy.

Meningsfylte tekster

Med den nye singelen ville Sibeth skape en annerledes poplåt som går rett inn i hjerteroten, samtidig som den, med fengende driv og gode rytmer, beveger dansefoten. Låten måtte være lett, myk, men også stor og utvidende, med det mektige budskapet, forklarer hun.

– Jeg har alltid vært opptatt av å skrive meningsfylte tekster. Det er nok noe jeg har arvet fra min far, Trygve Hoff.

– Jeg ønsker å ta med lytterne på en reise, og gi dem en historie med en begynnelse og en slutt. Jeg vil at lytteren skal ta med seg noe etter å ha hørt mine låter. Det er veldig viktig for meg, sier hun.