Sløydsalens venner:

– Stort potensial

Midt-Troms Museum roser foreningen Sløydsalens venner og ser for seg samarbeid for å forene historie og kulturnæring på en spennende måte.

SLØYDSALENS VENNER: Jan Westby, Stein Resvoll og Bernhard Eriksen i sløydsalen på Heimly tidligere i sommer. Midt-Troms Museum roser foreningen Sløydsalens venner – og ser for seg samarbeid.   Foto: Vidar Bjørkli

kultur

I august ble museet invitert til en omvisning i bygget til Sløydsalens venner og til orientering om foreningens kommende drift og planer. Arbeidet foreningen gjør, og lokalet ved gamle Heimly folkehøgskole på Finnsnes, passer veldig godt til aktiviteter for skoleelever, kurs, kunstnere og håndverkere, heter det i et skriv fra Midt-Troms Museum, undertegnet direktør Lisa Gay Bostwick og konservator Truls Nilsen.


Ekte venner av sløydsalen på Heimly

Stein Resvoll har satt seg fore å bringe den gamle sløydsalen ved Heimly på Finnsnes tilbake til fordums prakt. Da syntes han det var ekstra artig å få besøk av Jan Westby (93) som var elev ved skolen for 70 år siden.


– Her er det et stort potensial til å knytte sammen historie, kulturarv, skapende virksomheter og innovative kulturnæringer på en spennende måte. Det er gledelig for oss som regionsmuseum å se at slike foreninger oppstår, skriver museet.