Kalde mønster – varme toner

Arktisk takt, men varme toner på albumet Kalde mønster.

KALDE MØNSTER: Trioen Mariann Torset, Julie Alapnes og Kristian Svalestad Olstad er aktuell med albumet Kalde mønster – musikken til filmen med samme navn. 

kultur

Kalde mønster er en episodisk novellefilm, der samspillet mellom ungdommene i filmen er sentralt, som medmennesker og som dansere. Handlingen er underbygd med sitat fra eldre kilder og intervju om dans i Troms og områdene rundt. Filmen hadde før-premiere 20. juni på Harstad kino.

Nå er også musikkalbumet sluppet. Musikere er Julie Alapnes på fele, Mariann Torset på tangenter og Kristian Svalestad Olstad på gitarer. Repertoaret består av tradisjonelle slåtter fra Troms og omegn, hentet fra arkivet til Norsk senter for folkemusikk- og folkedans i Trondheim og fra innsamlet materiale.