Mener barnemuseet ikke passer inn:

– Kommer til å redusere kvaliteten på biblioteket

Den andre av totalt syv moduler av det som skal bli barnemuseet inne på biblioteket i Kunnskapsparken er nå under oppføring. Men ikke alle liker hvordan installasjonene blir integrert.

INSTALLASJON: Børre Lien stiller spørsmål rundt blant annet hvor det har blitt av det digitale i gårdsmodulen som har blitt ført opp i biblioteket, men som har vært avstengt siden den ble bygget mot slutten av 2018.  Foto: Amund Granberg Hansen

kultur

– Jeg er veldig for et barnemuseum. Jeg var og hørte når det ble presentert for flere år siden. Det var ekstase over hvor flott det var, for det skulle være interaktivt, digitalt og forskingsbasert, der lek og kunnskap skulle forenes. Siden den gang har det kommet opp to store tunge installasjoner. Barnemuseum i seg selv er forferdelig viktig å dyrke, men man må ikke fortrenge en annen stor kulturkraft som bibliotekene er, forteller Børre Lien.

– Ikke sømløst

Lien beskriver seg selv som storforbruker av biblioteket og er nå redd for at miljøet på biblioteket vil bli ødelagt.