Sommerles 2020: – Biblioteket — verdens beste sted å være

Fra 1. juni til 31. august kan de som går i 1. til 7. klasse, delta på Sommerles.no. I Sørreisa har Johanne Stefanussen og Emil Christoffer Andersen gjort seg klare.

SOMMERLES: Emil Christoffer Andersen (11) og Johanne Stefanussen (11) trives på biblioteket – for andre sommeren på rad er de med i Sommerles-kampanjen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Sommerles.no er en nettbasert lesekampanje der all lesing teller: vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier og å bli lest for. Når bøkene registreres, får man digitale trofeer på profilen på nettsiden og kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren. For hver bok som legges inn, får man XP – poeng – og går opp ett nivå, til et nytt level. I Sørreisa hadde 55 meldt seg på etter to dager, noe som tilsvarer 20 prosent av målgruppen. Sjetteklassingene Johanne Stefanussen og Emil Christoffer Andersen var begge med i fjor.

– Alltid gøy å lese

Emil tror han var på level 78 i fjor. Johanne er sikker på at hun var på 62.