Avlyser populær martna

I flere år har tusenvis besøkt Gibostadmartna i "Gamle Gibostad". Nå ser de seg nødt til å avlyse årets arrangement, men ser frem til august neste år.

AVLYST: På grunn av konona-pandemien blir ikke Giboastadmartnaen gjennomført i år.   Foto: Birger Caspersen

kultur

Det opplyser grendeutvalget i en pressemelding til Folkebladet.

– På grunn av smittevernsituasjonen i Norge har Martnakomitéen og eierne, tross mange vurderinger omkring å lage ei slags mini-Martna, eller utvikle et helt nytt Martna-konsept, besluttet å utsette årets Gibostadmartna 2020 til andre helga i august 2021, nærmere bestemt 6.-8. august 2021., opplyser Hermann Uteng fra bygdekontoret i Gamle Gibostad.


70 utstillere til årets Gibostadmartna

– Vi tar sikte på å gjøre martnan mest mulig intim

Den 28. Gibostadmartnan følger gamle tradisjoner med fokus på lokale produkter og godt miljø


Første gang

Det skulle vært den 28 martnaen på Gibostad i år, og det er første gang på disse årene, martnaen ikke blir gjennomført. 70 utstillere skulle vise frem både mat, ting og klær.

– Det er ikke mulig å gjennomføre ei Gibostadmartna med den usikkerheten som råder rundt pandemien, selv om det for tiden slippes mer og mer opp på myndighetenes restriksjoner. Om lag tre tusen besøkende i løpet av ei Martnahelg blir for krevende og risikabelt med de restriksjonene som myndighetene bebuder vi fortsatt har denne sommeren, sier Uteng videre og legger til;

– Martnakomitéen er den første til å beklage utsettelsen overfor utstillere, artister, sponsorer, lag og foreninger og øvrige samarbeidspartnere. Og ikke minst til alle store og små gjester som hadde tenkt å besøke GibostadMartna også i år.


Godværet gav fullt hus på Gibostadmartnan

Årets Gibostadmartna var meget godt besøkt av et meget fornøyd publikum.


Til tross for at årets arrangement er avlyst, håper Uteng at det fortsatt vil komme noen til området.

– Området "Gamle Gibostad" ligger nå der uansett, og ønsker velkommen til en rolig rusletur, ei fredfylt stund og med gode minner fra tidligere martnaer. Og kanskje med forestillinger og drømmer for ei neste Gibostadmartna. Og kanskje dukker det opp en eller annen som driver vedlikehold, oppgraderinger eller forberedelser i "Gamle Gibostad", og han eller hun er heilt sikkert med på en martnaprat, også i år.

Planlegger arrangement

Selv om årets største arrangement blir lagt på is, kommer det fortsatt å bli avviklet andre arrangement i området.

– Det er flere mindre tiltak, arrangement og tilstelninger som planlegges avviklet, med tilpasninger til smittevernreglene. Blant annet planlegges det en stor "Ryddeaksjon", lørdag 13.juni, samt "JuleMarked i Gamle Gibostad", lørdag 5.desember i år. Og alle er hjertelig velkomne til å besøke Gamle Gibostad, og være med på det som skjer der, skriver Uteng, og legger til at planlegging og forberedelser til neste års martna er allerede i gang.


Koronakrisen:

Frykter for torgdagene – laget digital hobbymesse

Siden det per i dag ikke er mulig med fysiske messer, laget Liv Therese Larsen «Senjamessa. Ei digital hobbymesse».